Tarihçe

Köyümüzde 1930 yılından itibaren ilkokul olarak eğitim- öğretim yapılmaya başlanmıştır.1970 yılına kadar 2 katlı taş ve ahşap binada eğitim-öğretim devam etmiştir.1954 yılında köyde " turistik Otel "olarak yapımına başlanılan binanın 1968 yılında bitirilmesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü´ne Ortaokul açılması için müracat edilmesiyle 1970-1971 yılında ortaokul binası olarak eğitim-öğretime başlanılmıştır.1998 yılında ilköğretim uygulamasına geçilmesiyle ilkokul ve ortaokul birleştirilerek Konakpınar İlköğretim Okulu olmuştur.2000 yılına kadar burada eğitim öğretime devam edilmiştir.2000 yılında şuan mevcut bina hizmete girmiş olup 2007 yılına kadar Konakpınar İlköğretim Okulu olan ismi köyümüzden bir astsubayın şehit olmasından dolayı 2007-2008 eğitim-öğretim yılından itibaren Konakpınar Şehit Jandarma Başçavuş Erbu Serpan İlköğretim Okulu olarak değişmiştir.2012 yılından itibaren Konakpınar Şehit Jandarma Başçavuş Erbu Serpan ortaokulu olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

24.10.2017 516

Okul binamız 4 kat 19 derslikten oluşmuş olup,1 Bilişim Teknolojileri sınıfı, ,1 Z-kütüphane ve okuma salonuyla,Çok amaçlı salonumuz mecuttur.Okulumuz kaloriferlidir.
Okulumuz çevresindeki 15 köy muhtarlığı ve bağlı 11 sokağıdan 195 öğrencisi olan taşıma merkezli bir okuldur.Okulumuza Konakpınar merkez ve Ataköy Mahallesi ve Çaparlı Sokağı ,Bereketli Mahallesi,Bigatepe Mahallesi ile bağlı Bağkoltuğu ve Köseler Sokağı,Karabeyler Mahallesi ve bağlı Hacıosmanlar sokağı,Çınarlıdere Mahallesi ve Tahtalı Sokağı,Kılcılar Mahallesi ile bağlı Bahadır ve Kuşça Sokakları,Turnalar Mahallesi ve bağlı Yarıkkaya Sokağı,Kirazpınar Mahallesi,Kozderegüvem Mahallesi,Çakıllık Mahallesi,Yeşiller Mahallesi Tayipler Mahallesi , Kuşkaya Mahallesi, Bayat Mahallesi ile bağlı Kumlugedik ve Pınarlı sokakları öğrencileri 20 servis ile taşınmaktadır.Taşımalı öğrencilerimize devlet tarafından okul yemekhanemizde öğle yemeği verilmektedir.Ayrıca okulumuzda kantin işletmemiz de mevcuttur.
            2018-2019 eğitim-öğretim yılında 168`i taşımalı 195 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. 1 Anasınıfı, 18 Branş Öğretmeni, 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı ve 1´de yardımcı personel olmak üzere 22 personel görev yapmaktadr.
Okulumuzun bulunduğu Konakpınar Köyü Balıkesir-İzmir karayolu hattında Balıkesir´e 29 km. uzaklıktadır.Yol asfalt olup okul personeli servisle Balıkesir´e gidiş-geliş yapmaktadır.
Okulumuz tamamen çam ağaçlarının içinde, çocuk ve kuş cıvıltılarının birbirine karıştığı sıcacık bir ortamdır.