"ÖĞRENCİ KOÇLUĞU" BİGEP PROJEMİZ

14.10.2021 2652

Projenin Adı/Başlığı: ÖĞRENCİ KOÇLUĞU

Proje Yürütücüleri:

Hande BORAZAN, Yasemin FİLİZ, Çağla ERCİYAS, Ayhan VAROL, Saliha Nur ÇINAR, Bülent KARAMAN, Ahmet Yesevi ÇETİN, Zehra YİĞİT, Bülent DEMİR, Emine YILMAZ, Ayşe YILDIZ, Zeynep GÜL KARABODUR, İbarahim GÖÇ

Giriş:

Öğrenci Koçluğu Projemiz, eğitim ortamında bir koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini destekleme amaçlı bir projedir. Pandemi döneminin de etkisiyle sınava hazırlanan öğrencilerimiz okul ortamından uzaklaşmış ve motivasyonları azalmıştır.  Bu durumu göz önüne alarak bu projeye ihtiyaç duyulmuştur.  Proje öğrencilerin ders başarısının yükselmesini sağlayacak, motivasyonlarını arttıracak, iş birliği sayesinde öğrencilerin hedef belirlemesine yardımcı olacaktır.

Projenin Amaçları:

Öğrenci  Koçluğu Projesiyle öğrencilerimizin;

-         Akademik başarılarının  arttırılması,

Kendilerini tanıması, ilgi ve yeteneklerini fark etmesi,

-         Toplumdaki rolünü fark etme ve benimsemesi,

-         Motivasyon becerisi kazanması,

-         Yeniliklere açık, çevreye duyarlı bireyler yetiştirme projemizin temel amaçlarıdır.

Projenin Hedefleri

-          1- Öğrencilerimizin bireysel başarı ve motivasyonlarını arttırmak

-           2- Sınav ile ilgili kaygılarını ortadan kaldırmak,

-          3- Okul ve sınav başarısını yükseltmek,

-          4- Okuma oranın artırmak,

-          5- Özgüven kazanımı sağlamak,

-          6- Gelecekteki hedeflerini belirlemelerinde yardımcı olmak,

-          7- Öğrenmeyi kalıcı ve kullanılabilir hale getirmeyi sağlamak,

-          8- Zamanı etkin kullanması ve olumsuzluklarla baş edebilmesini sağlamak,

-          9- Olumlu düşünce alışkanlığını kazandırmak.

Projemiz sekiz aylık bir süre zarfında uygulanacaktır.

Proje Planı:

-             Öğrencilerimiz için bir eğitim ortamı hazırlanacaktır.

Okul Müdür Yardımcımız M.Cihad ŞANAL koordinatörlüğünde öğrenci koçları belirlenecek ve sınıf planı yapılacaktır.

-             Sürece 7. ve 8. sınıf öğrencileri katılacak.

-             Koç Öğretmenler, öğrencilerle hazırladığımız eğitim ortamında soru çözüp deneme sınavları yapacaktır.

Öğrencilere verimli ders çalışma yöntemleri, test çözme teknikleri, motivasyon ve hedef belirleme gibi konularda bilgilendirme yapacaktır.