GÜÇLÜ ÖĞRETMEN GÜÇLÜ GELECEK

GÜÇLÜ ÖĞRETMEN GÜÇLÜ GELECEK "BİRLİKTE BİR YIL"

03.12.2019 908

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz yıl Ekim ayında kamuoyuyla paylaştığı '2023 Eğitim Vizyonu hedeflerine doğru kat edilen yolu, hayata geçirilen projeleri "Birlikte Bir Yıl" Toplantısında kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Selçuk, Vizyonun yol haritasının oluşturulması, açıklanması ve sürekli geliştirilmesinde olduğu gibi bir yılın değerlendirilmesinde de yine eğitimin tüm paydaşları ile birlikteydi. "Birlikte Bir Yıl"ın merkezinde "Güçlü Öğretmen Güçlü Gelecek" vardı.

Eğitimin kalbi İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde attı. Eğitimi dert edinen, eğitime gönül veren öğretmenler, öğrenciler, veliler, yöneticiler, akademisyenler, Sivil Toplum Kuruluşları, medya, sanat ve spor dünyasından çok sayıda isim, "Birlikte Bir Yıl" Toplantısında buluştu.

Program, Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi Korosu ve Senfoni Orkestrasının müzik dinletisiyle başladı. Bakan Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonuyla yaşanan dönüşüm sürecini ve eğitimde zamanın ruhuna uygun dönüşümün enerjisi, Türkiye'nin dört bir yanından gerçekleştirilen canlı bağlantılarla paylaşıldı.

Gaziantep Fuat Şimşek Ortaokulu Tasarım Beceri Atölyesi, Tunceli Özel Eğitim Uygulama Merkezi Uygulama Evi ve Bursa Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki öğrenci ve öğretmenler yaşadıkları dönüşümü anlattı.

"Güçlü bir gelecek güçlü Öğretmenler"
"Öğretmenlerimiz yeniliğin peşindeler, öğrenmeye açıklar, yenilenmeyi kabul etmiş, etkili ve verimli hizmet içi eğitimler için sadece "Hadi" dememizi bekliyorlar. Bir yıldır okullarımızdan bu ses yükseliyor, biz 'Hadi!' dedikçe onlar 'Ben de varım.' diyor."

Vizyonun çıkış noktasının "öğretmen" olduğunu vurgulayan Bakan Selçuk, "Güçlü Öğretmen Güçlü Gelecek" mesajıyla meslektaşlarına dönük olarak bir yılda hayata geçirilen projelerden en önemlilerini özetlerken, 'Öğretmen Destek Noktaları' ile  Türkiye'nin dört bir yanında mesleki gelişim programlarıyla 947 ilçede mesleki gelişim sürecinde dünyadaki güncel gelişmeler ışığında öğretmenlerin  yanında olacaklarını söyledi

Kaynak: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI