Z KÜTÜPHANEMİZ ÖĞRENCİLERİMİZ,ÖĞRETMENLERİMİZ VE VELİLERİMİZ TARAFINDAN ETKİN OLARAK KULLANILMAKTADIR

28.12.2022 129

Okulumuzda zemin katta bulunan, erişimi kolay olan , zenginleştirilmiş ve güncel kitapların olduğu z kütüphanemiz mevcuttur.Z kütüphanemiz açıldığı zamandan itibaren öğrencilerimiz tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Öğrencilerimiz, öğretmenleri ile birlikte sınıf olarak, haftada iki saat z kütüphanede, türkçe derslerini okuma saati olarak işlemektedir. Okulumuzda bulunan kütüphanemiz sayesinde öğrencilerimiz, kitap okuma alışkanlığı kazanmaktadır. Kütüphanemizde, öğrencilerimizin yaşına ve gelişimsel özelliklerine uygun olarak 2000 ilkokul, 2000 ortaokul olmak üzere, toplam  4000 tane kitabımız mevcuttur.Kitap okuma saatleri dışında da öğrencilerimiz kütüphanemizden ödünç kitap alabilmektedir. Z Kütüphanemizde kitap alışveriş programı bulunmaktadır.Alınan her kitap bilgisayar ortamında işlenmektedir. Bu sayede öğrencilerimizin kaç kitap okuduğu istatiksel olarak da belirlenebilmektedir.Ayrıca öğrencilerimizin okudukları kitaplar, okuma takip formuna isim,yazar ve sayfa sayısı olarak da kaydedilmektedir.Döenm sonunda da yine kaç adet kitap ve kaç sayfa kitap okudukları belirlenmektedir.İsteyen velilerimize de öğrencilerimiz aracılığı ile kitap gönderiyoruz. Kitap okuma alışkanlığını, evde ailesiyle birlikte kazanmalarını sağlıyoruz. Kütüphanemiz eğitim öğretim saatleri içerisinde her zaman açık bulunmaktadır ve isteyen öğrencilerimiz kitap alışverişi yapabilmektedir.Branş öğretmenlerimiz,öğrencilerimiz ile birlikte z kütüphanemizde soru çözüm saati etkinliği de  yapmaktadır. Kütüphanemizde bulunan satranç masaları, okuma ve çalışma masaları, bilgisayarlar, zeka oyunları ile öğrencilerimiz kütüphanemizde bilgi edinme, anlama, hayal kurma, yaratıcılığı sağlama deneyimlerini oluşturacak imkanlar bulabilmektedir. Z kütüphanemiz, okulumuzdaki eğitim kalitesinin artmasında ve öğrencilerimizin kişisel gelişimlerinde önemli katkılar sağlamaktadır.

28-12-202228-12-202228-12-202228-12-202228-12-202228-12-202228-12-202228-12-202228-12-2022